24 ΩΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 8

ΕΚΤΙΝΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ

ΤΟ Δημογραφικό πρόβλημα διογκώνεται στην Τριφυλία και Μεσσηνία όπως σε όλη την χώρα με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον, διαπιστώνει σε δηλώσεις ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Τριφυλίας Κώστας Κωσταντόπουλος.
Φέτος από το δραστήριο σωματείο που υποστηρίζει 600 οικογένειες τονίζει ότι οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες από ποτέ δεδομένου ότι από το 2013 η διανομή επισιτιστικής βοήθειας καλύπτεται από τις περιφερειακές ενότητες που μπορεί να μην έχουν πλήρη επίγνωση των πραγματικών προβλημάτων των πολυτέκνων. 
Ωστόσο ο μεγαλύτερος φόβος των οικογενειών με 4 παιδιά και άνω είναι η μείωση του αφορολόγητου που αυτόματα θα σημαίνει διπλάσια έξοδα για τις οικογένειες των πολυτέκνων αλλά κυρίως δημιουργώντας οικονομική αστάθεια για την κοινωνική τους βιωσιμότητα. Εξάλλου όπως υπογραμμίζει ο κ. Κωσταντόπουλος ζωή με κουπόνια δεν γίνεται ή με μεμονωμένες δράσεις καθώς δεν έχουν χείρα βοήθειας από την Πολιτεία όπως θα έπρεπε. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ, ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ
Επισημαίνει πάντως ότι το δημογραφικό πρόβλημα θα εκτιναχθεί τα επόμενα χρόνια καθώς οι οικογένειες συρρικνώνονται από τα οικογενειακά βάρη ενώ είναι κοινή διαπίστωση ότι και στην Τριφυλία πλέον με επίσημα στοιχεία οι θάνατοι είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις. Το μέλλον λοιπόν των επόμενων γενιών δεν έχει διασφαλιστεί, καταλήγει ο πρόεδρος των πολυτέκνων Τριφυλίας,. Τέλος να σημειωθεί ότι εκτός των άλλων στην Τριφυλία έχει μειωθεί και ο αριθμός των μαθητών στα σχολεία, γεγονός όμως που δεν προβληματίζει τους αρμόδιους, ούτε συγκινεί όσους υπόσχονται φρούδες ελπίδες...
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

| Copyright © 2013 KYPARISSIANEWS.COM Η ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ